top of page

Metabolizmayı canlanlandırmanın 6 yolu

Metabolizma, vücutta gece gündüz çalışan bir sistem. Ancak bu doğal düzen kiminde hızlı, kiminde daha yavaş çalışıyor.


Aktif bir şekilde çalışan metabolizma, kendisine gün boyu gönderilen yiyeceklerden elde ettiği kaloriyi kusursuz biçimde kullanabilen bir makineye benzetiliyor. İşte bu makineyi canlandıracak öneriler;


1. Oda sıcaklığını düşürün: Yapılan çalışmalara göre, serin bir odada, çok kalın olmayan pijamalarla uyumak vücudumuzda yer alan kahverengi yağ dokusu miktarını artırıyor.


2. Bir fincan kahve? Kafein tüketimi ile metabolizma hızının arttığına ve tip 2 diyabet riskinin azaldığına dair çalışmalar mevcut. Ancak gün içinde çok fazla kafein tüketmek sinirlilik, mide bulantısı veya uykusuzluğa neden olabiliyor. Günde 2-3 fincanı aşmamak önemli.


3. Stres düzeyini düşürün: Stresli zamanlarınızda aşırı yemek gibi bir alışkanlığınız olmasa bile aldığınız kalorileri vücudunuzun yakması daha zor hale gelebiliyor.


4. İyi uyuyun: Uyku konusunda yeterli kaliteye ulaşılamadığında hem kadın hem de erkelerde metabolizma yavaşlıyor.


5. Baharatların gücünden yararlanın: Kararında baharat kullanımı metabolizmayı hızlandırmanın en lezzetli yollarından biri. Özellikle biberde yoğun olarak bulunan kapsaisin maddesi vücut ısısını yükselterek yağ yakımını hızlandırıyor.


6. Fiziksel aktiviteyi artırın: Her türlü fiziksel aktivitenin hatta sadece 30 dakika boyunca yürümenin- metabolizmayı hızlandırdığı artık biliniyor. Kas kütlenizi arttırmanızın tek yolu onları doğru bir şekilde çalıştırmaktan geçiyor. Bunun için de fiziksel aktivite yapmalı ve doğru besinlerle kaslarınızı beslemelisiniz.


Tüm bu önemlelerin dışında, uygulanacak bir Metabolik Balans Testiyle, metabolizmanıza uygun koşul ve durumları tespit ederek yaşam kalitenizi yükseltebilir, metabolik hastalıkların önlenmesini sağlayabilirsiniz.

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page